Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Musiikkinäytelmä Kaksi puuta ensi-iltaan 29.6

Julkaistu 10.06.2019

Osku Valven, Otto Kanervan ja Juha Tapion musiikkinäytelmä  KAKSI PUUTA Kiuruveden Kesäteatteri Eerolaan

Suomalaisia ihmisiä on kuvattu kautta aikain rauhallisiksi, tunteitaan peittäviksi ja hieman juroksi ja kylmäksi kansaksi. Kaikesta huolimatta tai ehkä juuri siksi, suomalaiset ammentavat tunteita ja kokemuksia musiikin keinoin. Itse ei ehkä lauleta, paitsi karaokessa muutaman neuvoa antavan jälkeen, ja sitäkin kadutaan seuraavana päivänä. Musiikkia suomalainen kuitenkin kuuntelee mielellään, ja ehkä se onkin keino käydä läpi tunteita, jotka toisinaan pidämme piilossa.

Yksi tämän vuosituhannen suomalaisten tunteiden tulkkeja on Juha Tapio. Hänen sanoituksissaan kulkee koko elämän kirjo. Loskaiset tiistai aamut ja päivät, jotka juoksevat iltaan Onko meillä aikaa vielä nauruun leikkiin ja rakkauteen? Tämän kysymyksen äärellä ollaan  myös näytelmässä Kaksi puuta, jonka tarinaa siivittää Juha Tapion musiikki. Tarinan keskiössä on jääräpäinen konservatiivi Harri, jonka naapuriin muuttaa vapaamielinen taiteilijasielu Marianne. Naapurisopu on toisinaan koetuksella, vaikka löytyypä välillä yhteinen sävelkin. Rakkautta ja elämää pohtimassa ovat myös Harrin omalaatuinen ystävä Ossi, sekä ikuisesti elämänsä tarkoitusta etsivä Mira. 

 

 Juha Tapion musiikki tuo näytelmän tarinaan syvyyttä. Musiikkinumerot eivät ole yliampuvia spektaakkeleja, vaan kauniin riisuttuja tulkintoja ja lämminhenkistä iloittelua. Kiuruveden Maalaiskaupunginteatterin lahjakkaat näyttelijät tekevät tarinasta elämänmakuisen ja juurevan. Huumoriakin kesäteatteriin tarvitaan, ja hauskuus löytyykin näytelmän tunnistettavista henkilöistä ja tilanteista. Näytelmän on ohjannut Kati Rissanen ja musiikista vastaa Jere Tikkanen.